T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / MİDYAT - Midyat Halk Eğitimi Merkezi

KURSLAR NASIL AÇILIR?

KURSLAR NASIL AÇILIR?

Okuma yazma ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları dışındaki tüm kurslar 12 kişilik bir grubun oluşması ile oluşur. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, engelliler, hükümlü ve tutuklular ile risk altındaki kişilere yönelik düzenlenecek kurslarda 12 kişilik sayı aranmaz.

 

KURSLAR NERELERDE DÜZENLENİR?

Kurs ve etkinlikler, öncelikle merkez binamızda, mahalle ve köylerde sağlanan kurs binalarında, yerel belediyelerin sağladıkları salonlarda ve kamu ve özel kurumlara ait binalarda düzenlenebilir.

 

KURSLARA KİMLER KATILABİLİR?

Her yaş, eğitim, sosyal statü ve kültür düzeyindeki vatandaşlar eğitime katılabilir. 18 yaşından küçükler velilerinim izinleri ile katılabilirler. İlköğretim öğrencileri kendi okul saatleri dışındaki kurslara katılabilir. Yabancı uyruklu ve göçmenler velinin izni ile katılabilir.

 

KURSLARA NASIL KAYIT OLUNUR?

a) Kurslarımıza kayıt olmak için merkezimizde her zaman hazır bulunan form dilekçe ile başvuru yapılır.

b) İnternet sitemizden indirebileceğiniz form dilekçe ile başvuru yapılır.

c) Bakanlık tarafından düzenlenen e yaygın otomosyanuna konulan Ön Kayıt ile başvuru yapılabilir. Buraya ulaşmak için Halk Eğitimi Merkezi internet sitesinden de köprü bulunmaktadır.

 

KURSLARA NE ZAMAN KAYIT OLABİLİNİR?

Kurslarımıza yılın 12 ayı kayıt yaptırabilirsiniz. Kursun açılması durumunda form dilekçenizde yazılı telefon numaranızdan aranacaksınız. Kursun başlama tarihi size bildirilecektir.

 

KURSLARA DEVAM ZORUNLU MUDUR?

Her türlü kursa devam zorunludur. 1/5 oranında kursa devamsızlık hakkınız vardır. Özürlü özürsüz devamsızlık diye bir şey söz konusu değildir. ders saati esastır. Örneğin 550 saatlik bir kursa kursiyerin en fazla 110 saat devamsızlık hakkı vardır. 111 saat devamsızlık yapması halinde kaydı silinir. Belge verilmez. Ayrıca her modül için sınav yapılır.

 

KURSLAR HANGİ GÜNLER VE SAATLER DE DÜZENLENİR?

 

Tüm kurslar her gün (Cumartesi- Pazar dahil) 8:00 - 24:00 saatleri arasında düzenlenebilir. 


NOT : Kurslara online olarak başvuran kuriyerler, başvurularının tamamlanması için Halk Eğitimi Merkezi tarafından arandığında gerekli evrakların getirilmesi gerekmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.10.2019 - Güncelleme: 24.01.2023 11:31 - Görüntülenme: 2794
  Beğen | 15  kişi beğendi